Fırıncının ağzından
“Geleneksel, kendisine has rengini ele aldığında fark ettiriyor. Bazlamada içini dolduruyor, tok duruyor ve lezzetini hemen fark ettiriyor.”
Erdem Usta Geleneksel, kaliteli sert buğdaydan üretilen, kendine has sarı rengi ve lezzetiyle, köy ekmeği, tandır ekmeği ve bazlamada özenilen geleneksel lezzet ve rengi verir. Yüksek su kaldırma kapasitesi ile ürün verimliliğini arttırır.
Yüksek su kaldırma kapasitesine sahip olması nedeniyle, ürün verimliliğini arttırır ve daha fazla ürün almanızı sağlar. Makinede işlemeye uygun olan erdem Usta Yufkalık, güçlü bir hamur yapısına ve yırtılmadan incelen, kolay bir açıma sahiptir. Pişirme sırasında kenar yapmaz, fire vermez ve tezgah satışına uygun, mükemmel bir renge sahiptir. Üretimi takip eden günlerde tazeliğini korur.
Fırıncının ağzından;
“Taşfırın, kazanda kendisini belli eder, ustasına keyif veriyor. Şerbet alır, su bırakmaz, ustasını üzmez. Kara fırında nar gibi ekmek çıkarır. Firesi az, pazarlığı çoktur.”
Yüksek su kaldırma kapasitesi sayesinde, ekmek adedinde verimlilik sağlar. Şerbet alır, su kusmaz ve hamur kendisini bırakmaz. İlk arabadan son arabaya kadar arkası geçmeyen güçlü bir hamur yapısı vardır. Kolay şekil alır, boş kabarma yapmaz, içini doldurur ve mükemmel bıçak açma sağlar. Homojen gözenek yapısına sahip, ince kabuklu, parlak ve ideal renkte ekmek çıkarmanızı sağlar. Ekmekte geleneksel lezzeti almanızı sağlar. Geç bayatma özelliğinden dolayı, ertesi gün tüketiminde değişmeyen bir yapı ve lezzet sunar. Sıcak hava şartlarında, hamur özelliğini korur. Taşfırın, kara fırına uygundur.
Ramazan ayına özgü olan pide için özel olarak üretilir. Su kaldırma kapasitesinin yüksek olması sebebiyle, ürün verimliliğinde artış sağlar. Kuvvetli hamur yapısı nedeniyle, işleme süreci esnasında hamur kendini bırakmaz, kolay şekil alır ve düzgün tırnak yapısına sahip geleneksel ramazan pidesi almanızı sağlar. Pişirildikten sonra yumuşaklık, parlaklık ve ideal renge sahiptir. Geç bayatlaması sayesinde, ürün tazeliğini ve yumuşaklığını uzun süre korur, sahurda da iftardaki lezzetini korur.
Fırıncının ağzından
“Erdem Usta Pidelik ile yaptığımız pideleri iftardan sahura diye satarız, iftardan sahura değil, iftardan iftara diye düzelten müşterilerimiz olur.”
Homojen gözenek yapısına sahip, kolay yoğurulabilen, bir hamur yapısına sahiptir. Dolgun bir iç yapıya sahip, yumuşaklığını ve tazeliğini uzun süre koruyan ürünler almanızı sağlar. Pasta, börek, poğaça, kek gibi unlu mamüllerin tamamına uygundur.
Lavaş üretimine uygundur. Yüksek su kaldırma kapasitesi sayesinde, ürün verimliliğini arttırır. Rahat açılıma sahip, makinede işlemeye uygun bir hamur yapısı vardır. Lavaşta ideal yumuşaklık almanızı sağlar. Yüksek elastikileti sayesinde dürümde parçalanma ve kopma yapmaz.
Yufka için hazırladığınız hamurun yapısını bozmadan yapışmayı engeller, yufkada yapışma ve kuruma yapmaz.
Aynı zamanda kadayıf üretimi içinde kullanıma uygun olan Erdem Usta Uğralık / Kadayıflık, üretim esnasında yapışmadan tel tel kadayıf elde etmenizi sağlar.
Tandır lavaşı için üretilmiş özel bir undur. Yüksek su kaldırma kapasitesine bağlı olarak ürün verimliliğini arttırır. Rahatça açılan ve kolay işlenen bir hamur yapısına sahiptir. Elde işlemeye uygundur. Lavaşta ideal yumuşaklık temin eder. Kırılma yapmayarak ragat dürüm yapmanızı sağlar.
Makarnalık sert buğdaydan üretilir ve kendine has sarı bir renge sahiptir. Su kaldırma potansiyeli yüksektir ve ürün adedinde verimlilik sağlar. Suda dağılmayan, diri bir yapıya sahiptir. Mantıda geleneksel renk ve lezzeti temin eder.
Yüksek su kaldırma kapasitesi sayesinde ürün verimliliğini arttırır. İdeal renk alma özelliğine sahip olup, gevrek, ağızda dağılan, rahat kopan yapıya sahip ürünler elde etmenizi sağlar.
Yüksek su kaldırma kapasitesi sayesinde ürün verimliliğini arttırır. Akışkan bir hamur elde etmenizi sağlarken, bisküvi ve gofretlerde kırılma yapmayan, gevrek ve lezzetli ürünler elde etmenizi sağlar.
Yüksek su kaldırma kapasitesi sayesinde ürün verimliliğini arttırır. Köy yufkasına uygundur. Kolay açılan, ideal renk ve lezzet almanızı sağlar.