Yüksek su kaldırma kapasitesine sahip olması nedeniyle, ürün verimliliğini arttırır ve daha fazla ürün almanızı sağlar. Makinede işlemeye uygun olan erdem Usta Yufkalık, güçlü bir hamur yapısına ve yırtılmadan incelen, kolay bir açıma sahiptir. Pişirme sırasında kenar yapmaz, fire vermez ve tezgah satışına uygun, mükemmel bir renge sahiptir. Üretimi takip eden günlerde tazeliğini korur.
Kaliteli sert buğdaydan üretilen Özkaşıkçı Kartanesi ile ürünün işlenmesi sırasında ilk hamurdan son hamura kadar kendini bırakmayan, kolay açılan, esnek bir hamur elde edebilirsiniz. Kartanesi, yüksek su kaldırmaya sahip olması nedeniyle, ürün adedinde verimlilik sağlar.
Özkaşıkçı Pembe, yüksek su kaldırma kapasitesine sahip olmakla birlikte, güçlü ve elastik yapısı ile açılma esnasında yırtılmayan ve pişirme sırasında kenar yapmayan ürünler elde etmenizi sağlar. Yüksek elastikiyeti nedeniyle el açımına uygundur. Su kaldırma oranının yüksek olmasından dolayı, sulama esnasında su emer ve kusma yapmaz. Pembe, kendine has sarımsı bir renge sahip olup, geleneksel yufka üretmenizi sağlar. Pembe ile elde edeceğiniz ürünler tezgah satışı için mükemmel renge sahip olmanın yanı sıra, sonraki günlerde de tazeliğini korur. Makinanın yanı sıra, elde açma için de uygundur.
Göz alıcı rengiyle Özkaşıkçı Karbeyaz, homojen gözenek yapısına sahip, kolay yoğurulabilen, kabarma oranı yüksek bir hamur elde etmenizi sağlar. Yüksek su kaldırma seviyesi sayesinde ürün adedinde verimlilik sağlar. Yoğurma sırasında yapışma yapmaz, kolay işlenebilir. Dolgun bir iç yapıya sahip, yumuşaklığını ve tazeleğini uzun süre koruyan ürünler almanızı sağlar. Unlu mamüllerin tamamı için uygundur. Dağılan bir yapıya sahiptir.
Fırıncının ağzından;
“Kırmızı şerbet alır, su kusmaz, kapakta yatar, pasada bekler, ustasını yormaz. Ateşe dayanır, ince kabuk yapar, nar gibi ekmek çıkar. Pazarlık veren bir un. Daha ne olsun.”
Özkaşıkçı Kırmızı, yüksek su kaldırma kapasitesi sayesinde ürün adedinde verimlilik sağlar. İlk arabadan son arabaya kadar arkası geçmeyen güçlü hamur yapısına sahiptir. Kolay şekil alır, büyük hacim oluştururken boş kabarma yapmaz, mükemmel bıçak açma sağlar. Homojen gözenek yapısına sahip, ince kabuklu, parlak ve ideal renkte ekmek çıkarmanızı sağlarken, fire oranı düşüktür. Fırın katkısına istemez, ustayı aratmaz. Geç bayatlama özelliğinden dolayı, ertesi gün tüketiminde değişmeyen bir yapı ve lezzet sunar. Sıcak hava şartlarında hamur özelliğinin korunmasını sağlar. Kara fırına uygundur.
Özkaşıkçı Turuncu, yüksek su kaldırma kapasitesi sayesinde, ürün verimliliğini arttırır. Arkası geçmeyen güçlü bir hamura sahiptir. Kolay şekil alır, hacim oluştururken içini boşaltmaz, mükemmel bıçak açmaya sahiptir. Homojen gözenekli, ince kabuklu, parlak ve ideal renkte ekmek çıkarmanızı sağlar. Fire oranı düşüktür. Fırın katkısı istemez, ustasını yormaz. Fırından çıktıktan sonra kabukta çatlama yapmaz ve geç bayatlama özelliğine sahiptir. Ertesi gün tüketiminde değişmeyen bir yapı ve lezzet sunar. Sıcak hava şartlarında, hamur özelliğini korur. Kara fırına uygundur.
Fırıncının ağzından;
“Turuncudan tek başına çok güzel ekmek çıkar, ama Turuncunun yanına ne koyarsan koy toparlar. Turuncu fırıncıyı kurtarır.”